Over Gerdien

Unieke objecten uit eigen atelier

Beeldend kunstenaar 

“Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en uitdaging, iets uit het niets creëren, van idee tot object. De mens en vormen in de natuur zijn een onuitputtelijke inspiratiebron, maar ga altijd met gevoel en passie te werk, dan wordt het eindresultaat interessanter en heeft het meer zeggingskracht. Mijn fascinatie gaat uit naar mooie lijnen en ronde vormen.
Ik mag graag experimenteren en gebruik hierbij zowel hedendaagse als traditionele technieken zoals pitfire, smoor en raku. Verder ben ik een liefhebber  van kleur en experimenteer ik ook veel met glazuren en engobes.

Mijn werk is met de hand opgebouwd en resulteert in een breed assortiment sierkeramiek, graf- en tuinsculpturen“.

“Ik ben een gepassioneerd keramiste en een echte mensen-mens, vanuit deze combinatie vind ik het leuk mijn kennis te delen.
Dit doe ik door het geven van boetseerles en verschillende workshops in eigen atelier”. 

 Ben je geïnteresseerd in mijn werk of heb je een vraag, bel of mail mij om een afspraak te maken
Je bent van harte welkom in ons atelier 

Gerdien Noordeloos

Ervaring

“Aan de Kunstacademie Crejat Alkmaar ben ik afgestudeerd met de opleiding Ruimtelijke Vormgeving, daarnaast was ik ruim 15 jaar werkgroeplid keramiek bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Ik wil mij verder professionaliseren en heb daarvoor in 2018 de opleiding professioneel keramist bij Ambacht Nederland gevolgd.

Na diverse cursussen en workshops bij o.a. Judith de Vries uit Amsterdam en Olga de Ruiter in Waarland, heb ik ruimschoots ervaring opgedaan met allerlei technieken: het kleuren van kleislibs en het maken van glazuren, het experimenteren met verschillende soorten klei en vele stooktechnieken en zelfs een cursus mallen maken tot aan zelf brons gieten. Om mijzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen heb ik laatst nog workshop model boetseren naar levend model gevolgd, keramische tegel ontwerpen en decoreren en het op kleur brengen en verwerken van porselein klei.  

 

Recent werk

Open bol

Open bol groot 25 cm groen met blauw witte vlekjes glazuur
Heel intuïtief geef ik ruimte aan mijn bollen en experimenteer verder met vorm en afwerking

 

Heksenhoedjes

Ik heb altijd vraag naar heksenhoedjes, functioneel en mooi in de tuin
Elk heksenhoedje is geglazuurd gedecoreerd en hebben hierdoor een prachtige, unieke uitstraling

 

 

Vrouwelijk naakt 

Keramiek vrouwelijk naakt naar levend model met een gepatineerde afwerking 

 

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag, ben je ergens naar op zoek of wil je een workshop volgen?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

error: Content is protected !!