Gerdien Noordeloos

Liefde en passie voor unieke objecten

Gepassioneerd keramist

“Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en uitdaging: iets uit het niets creëren, van idee tot object. Mens en natuur zijn voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. Ik heb liefde en passie voor mens en materiaal. Ik werk intuïtief waardoor het eindresultaat interessanter wordt en heeft het meer zeggingskracht..Mijn fascinatie gaat uit naar mooie lijnen en ronde vormen. Ik houd van een rafelig randje.

Ik experimenteer graag met soorten klei, glazuren, pigmenten en stooktechnieken. waarbij  pitfire, smoor en raku favoriet zijn. Het inbranden van paardenharen geeft zo’n mooie afwerking. Voor mij is het een soort taal. Net als de indianen vroeger informatie deelden via een “newspaper rock” zo vertellen de rooksporen van de paardenharen hun eigen verhaal. Verder ben ik een liefhebber van effectglazuren vanwege het verrassingseffect. Ik houd van cadeautjes en verrassingen.

Mijn werk is met de hand opgebouwd. Ik werk zowel vrij als in opdracht, zowel voor gebruik als voor de sier. Ik maak herinneringsobjecten, urnen zowel voor een beetje als alle as, grafornamenten, mooie bollen, schalen en dieren en voor in de tuin bloemen en heksenhoedjes tegen bladluis.. Met klei is veel mogelijk.“.

“Ik ben een gepassioneerd keramiste en een echte mensen-mens. Ik kan goed luisteren en denk graag mee. Ik neem de tijd om mijn klanten te leren kennen en erachter te komen wat de klant graag wil..
Daarnaast deel ik graag mijn kennis.en geef ik vanuit mijn kennis en ervaring advies. Daarnaast geef ik workshops en boetseerlessen. En verder maak ik vrij werk.

 Ben je geïnteresseerd in mijn werk of heb je een vraag? Bel of mail. Als je wilt kunnen we een afspraak maken. Je bent van harte welkom in mijn atelier!

Gerdien Noordeloos

Professioneel Keramist

Aan de Kunstacademie Crejat Alkmaar heb ik de opleiding Ruimtelijke Vormgeving gevolgd. Daarna was ik ruim 15 jaar werkgroeplid keramiek bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Na diverse cursussen en workshops bij o.a. Judith de Vries (Amsterdam) en Olga de Ruiter (Waarland), heb ik ruimschoots ervaring opgedaan met allerlei technieken: het kleuren van kleislibs en het maken van glazuren, het experimenteren met verschillende soorten klei en vele stooktechnieken en zelfs een cursus mallen maken tot aan zelf brons gieten. Om mijzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen heb ik workshops model boetseren naar levend model gevolgd, keramische tegels ontwerpen en decoreren en het op kleur brengen en verwerken van porselein klei. Het zelf experimenteren met oude stooktechnieken, raku stoken en smoortechnieken met o.a. inbranden van paardenhaar heeft mijn liefde.

Ik wilde mij verder professionaliseren en heb daarom in 2018 de opleiding professioneel keramist bij Ambacht Nederland gevolgd. Ik heb veel onderzoek gedaan naar verschillende technieken en heb mijn atelier aan huis verder ingericht. In 2019 ben ik gestart als zelfstandig professioneel en gepassioneerd keramist. In mijn prachtig lichte en goed uitgerust atelier staan verschillende elektrische ovens en veel gereedschap. Buiten heb ik een raku oven en doe ik regelmatig eet pitfire stook in de tuin.

Ik heb inmiddels al vele maatwerk opdrachten mogen doen en heb hierbij veel mensen blij kunnen maken met mijn werk. Dit geeft mij veel voldoening oftewel “daar doe ik het voor!”. Daarnaast maak ik vrij werk en ben ik altijd op zoek naar nieuwe combinaties. Keramiek is zo veelzijdig, dat verveelt nooit.

 

 

Recent werk

Open bol pitfire gestookt

Open bol pitfire gestookt.
Heel intuïtief geef ik ruimte aan mijn bollen en experimenteer verder met vorm en afwerking. Ik houd van een rafelig randje. Perfectie is niet interessant om naar te kijken.

 

Heksenhoedjes

Heksenhoedje blauw keramiek.
Elk heksenhoedje is geglazuurd en heeft een prachtige, unieke uitstraling. Wist je dat ze een duurzame en natuurlijke bescherming van rozen en fruitbomen tegen bladluizen zijn? Leuk om cadeau te geven of te krijgen. Ik verkoop ze inclusief een bamboestok en een handje stro in een leuk cadeautasje met uitleg.

 

Urn keramiek raku met ingebrand paardenhaar

Urn keramiek raku oranjebruin met ingebrand paardenhaar met ruimte voor waxinelichtje inclusief deksel, doorsnede 19 cm, inhoud 2,3 liter. “Ieder mens is uniek. Een urn mag een afspiegeling zijn van jouw geliefde. Ik maak graag werk in opdracht waarvan de klant ontroerd raakt omdat ik begreep wat de wens was”.

 

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag, ben je ergens naar op zoek of wil je een workshop volgen?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

error: Content is protected !!