Gerdien Noordeloos

Liefde en passie voor keramiek

 

Gepassioneerd keramist

Ben je op zoek naar een uniek object van keramiek? Zoek je een bijzonder cadeau? Vind je het standaard aanbod urnen ook zo lelijk? Wil je iets persoonlijks, uniek, handgemaakt en geen massaproduct? Bij Gerdien Noordeloos ben je aan het juiste adres. Neem contact met haar op en vraag naar de mogelijkheden.

Haar fascinatie gaat uit naar mooie lijnen en ronde vormen. Ze werkt zowel vrij als in opdracht. Maatwerk is haar specialiteit.

Gerdien experimenteert graag met allerlei soorten klei, glazuren, engobes, pigmenten en stooktechnieken, waarbij  pitfire, smoor, inbranden met paardenharen en raku favoriet zijn. Zij werkt intuïtief en heeft jarenlange ervaring.

Van perfectie naar imperfectie. Gerdien houdt van een rafelig randje en verrassingen. Het leven is namelijk ook niet altijd zeker en perfect; imperfectie is vaak veel interessanter om naar te kijken.

Professioneel Keramist

Gerdien heeft de opleiding Ruimtelijke Vormgeving en creatieve handvaardigheid aan de Kunstacademie Crejat in Alkmaar gevolgd. Daarna was zij ruim 15 jaar werkgroeplid keramiek bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Na diverse cursussen en workshops bij o.a. Judith de Vries (Amsterdam) en Olga de Ruiter (Waarland), heeft Gerdien ruimschoots ervaring opgedaan met allerlei technieken: het kleuren van kleislibs en het maken van glazuren, het experimenteren met verschillende soorten klei en vele stooktechnieken en zelfs een cursus mallen maken tot aan zelf brons gieten.

Om zichzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen heeft zij workshops model boetseren naar levend model gevolgd, keramische tegels ontwerpen en decoreren en het op kleur brengen en verwerken van porselein klei. Het zelf experimenteren met oude stooktechnieken, raku stoken en smoortechnieken met o.a. inbranden van paardenhaar heeft haar liefde.

“Ik wilde mij verder professionaliseren en heb daarom in 2018 de opleiding professioneel keramist bij Ambacht Nederland gevolgd. Na veel onderzoek naar verschillende technieken en heb ik mijn atelier aan huis verder ingericht. In 2019 ben ik gestart als zelfstandig professioneel en gepassioneerd keramist. In mijn prachtig lichte en goed uitgerust atelier staan verschillende elektrische ovens en veel gereedschap. Buiten staat een raku oven en doe ik regelmatig een pitfire stook in de tuin.

Ik heb inmiddels al vele maatwerk opdrachten mogen doen en heb hierbij veel mensen blij kunnen maken met mijn werk. Dit geeft mij veel voldoening oftewel “daar doe ik het voor!”. Daarnaast maak ik vrij werk en ben ik altijd op zoek naar nieuwe combinaties. Keramiek is zo veelzijdig, dat verveelt nooit”, aldus Gerdien

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je belangstelling voor mijn werkt? Zoek je voor jezelf of voor een collega, vriend, vriendin of familielid een origineel cadeau? Denk dan eens aan kunst. Ook is het mogelijk om door mij iets op maat te laten maken. Ik denk graag met je mee.

Stuur mij een bericht via het contactformulier of bel mij. Ik adviseer je graag in je keuze en vertel je over de mogelijkheden. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in mijn atelier.

Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Contactformulier

error: Content is protected !!