Gerdien Noordeloos

Liefde en passie voor keramiek

 

Gepassioneerd keramist

Gerdien is altijd op zoek naar vernieuwing en uitdaging: iets uit het niets creëren, van idee tot object. Mens en natuur zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Zij heeft liefde en passie voor mens en materiaal.

Zij werkt intuïtief waardoor het eindresultaat interessanter wordt en het meer zeggingskracht heeft. Haar werk is vooral met de hand opgebouwd.

Gerdien Noordeloos

Gerdien Noordeloos

gepassioneerd keramist

Gerdien Noordeloos

Vanuit een basis van gipsen mallen bouwt zij verder intuïtief haar werk op. Haar fascinatie gaat uit naar mooie lijnen en ronde vormen. Van perfectie naar imperfectie. Gerdien houdt van een rafelig randje. Het leven is namelijk ook niet altijd perfect; imperfectie is vaak veel interessanter om naar te kijken.

Gerdien experimenteert graag met allerlei soorten klei, glazuren, engobes, pigmenten en stooktechnieken, waarbij  pitfire, smoor en raku favoriet zijn. Het inbranden van paardenharen geeft zo’n mooie afwerking. “Voor mij is het een soort taal. Net als de indianen vroeger informatie deelden via een “newspaper rock”. Zo vertellen de rooksporen van de paardenharen hun eigen verhaal. Ze laten herinneringen na van een indrukwekkend dier en het plezier dat het met je deelde.

Verder ben ik een liefhebber van effectglazuren vanwege het verrassingseffect. Ik houd namelijk van cadeautjes en verrassingen.

Ik werk zowel vrij als in opdracht en maak zowel gebruikskeramiek als keramiek als kunst. Ook maak ik herinneringsobjecten zoals urnen zowel voor een beetje als alle as, grafornamenten, mooie bollen, schalen en dieren en voor in de tuin bloemen en heksenhoedjes tegen bladluis. Met klei is zoveel mogelijk.

Ik ben een gepassioneerd keramist en een echte mensen-mens. Ik kan goed luisteren en denk graag mee. Om mijn klanten te leren kennen en erachter te komen wat de klant graag wil neem ik uitgebreid de tijd. Daarnaast deel ik enthousiast mijn ideeën en geef ik vanuit mijn kennis en ervaring advies” aldus Gerdien.

Ben je geïnteresseerd in het werk van Gerdien of wil je iets (laten) maken? Bel of mail naar Atelier De Zeelt in Beeld, voor informatie of een afspraak.

Je bent van harte welkom in mijn atelier!

Professioneel Keramist

Gerdien heeft de opleiding Ruimtelijke Vormgeving en creatieve handvaardigheid aan de Kunstacademie Crejat in Alkmaar gevolgd. Daarna was zij ruim 15 jaar werkgroeplid keramiek bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Na diverse cursussen en workshops bij o.a. Judith de Vries (Amsterdam) en Olga de Ruiter (Waarland), heeft Gerdien ruimschoots ervaring opgedaan met allerlei technieken: het kleuren van kleislibs en het maken van glazuren, het experimenteren met verschillende soorten klei en vele stooktechnieken en zelfs een cursus mallen maken tot aan zelf brons gieten.

Om zichzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen heeft zij workshops model boetseren naar levend model gevolgd, keramische tegels ontwerpen en decoreren en het op kleur brengen en verwerken van porselein klei. Het zelf experimenteren met oude stooktechnieken, raku stoken en smoortechnieken met o.a. inbranden van paardenhaar heeft haar liefde.

“Ik wilde mij verder professionaliseren en heb daarom in 2018 de opleiding professioneel keramist bij Ambacht Nederland gevolgd. Na veel onderzoek naar verschillende technieken en heb ik mijn atelier aan huis verder ingericht. In 2019 ben ik gestart als zelfstandig professioneel en gepassioneerd keramist. In mijn prachtig lichte en goed uitgerust atelier staan verschillende elektrische ovens en veel gereedschap. Buiten staat een raku oven en doe ik regelmatig een pitfire stook in de tuin.

Ik heb inmiddels al vele maatwerk opdrachten mogen doen en heb hierbij veel mensen blij kunnen maken met mijn werk. Dit geeft mij veel voldoening oftewel “daar doe ik het voor!”. Daarnaast maak ik vrij werk en ben ik altijd op zoek naar nieuwe combinaties. Keramiek is zo veelzijdig, dat verveelt nooit”, aldus Gerdien

Recent werk

Open bol keramiek groen effectglazuur silver lining

 

Open bol keramiek groen effectglazuur silver lining 11,5 en 15 cm doorsnede.
Geïnspireerd door de ‘silver lining’ die ik op vakantie zag heb ik geëxperimenteerd met contrasterende effectglazuren.

urn_urnen_keramiek_keramische_atelier_raku_kopen_bijzondere_unieke_handgemaakt_op_maat_paardenhaar

Urn licht kobalt raku met ingebrand paardenhaar

Urn keramiek licht kobalt raku met ingebrand paardenhaar. Paardenhaar inbranden op keramiek geeft een prachtig resultaat. Alsof de rooksporen teksten zijn. Elke urn is uniek en met liefde gemaakt.

urn_urnen_keramiek_keramische_raku_kopen_bijzondere_unieke_handgemaakt_op_maat_waxinelichtje_paardenhaar

Urn keramiek raku met ingebrand paardenhaar

Urn keramiek raku oranjebruin met ingebrand paardenhaar. Ieder mens is uniek. Een urn mag een afspiegeling zijn van je geliefde. Ik werk graag in opdracht als de klant ontroerd raakt omdat ik het begreep.

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag, ben je ergens naar op zoek of wil je een workshop volgen?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

error: Content is protected !!