Vazen

Verrassende verhalen

 

Vazen als drager van een verhaal

 

De vaas is een mooi object. Het is vaak de drager van nieuws. In de vaas staat een bos bloemen die je gekregen hebt omdat je zo lief bent. Of omdat je geslaagd bent. Of die je jezelf cadeau hebt gedaan gewoon om jezelf een plezier te doen. De bloemen kunnen ook gegeven zijn als troost omdat je verdrietig bent. Zo draagt elke vaas een verhaal. Een lege vaas kan ook iets vertellen. Een mooie afwerking is vaak al voldoende om de vaas een mooi object te laten zijn.

Ik bouw mijn vazen met de hand ambachtelijk op. Meestal begin ik de basis in een (gipsen) mal en vorm ik daarna intuïtief verder totdat ik tevreden ben. Vervolgens polijst ik net zolang de klei mooi glad is. Dit herhaal ik als het werk lederhard is. Ik polijst met een glad steentje totdat het werk glanst. Ik gebruik verschillende kleisoorten afhankelijk van de afwerking. Als ik raku wil stoken gebruik ik een speciale, wat grovere raku klei. Het is dan een nog grotere uitdaging om de klei zo glad mogelijk te krijgen. Vooral voor de smoortechnieken en het inbranden van paardenhaar is het belangrijk om zo glad mogelijk te polijsten. Dan is het eindresultaat ook mooi glanzend.

In mijn atelier De Zeelt in Beeld wordt uitgebreid geëxperimenteerd. Ik decoreer mijn vazen op verschillende manieren. Experimenten met effectglazuren, decoraties met stempels en engobes, en prachtige smoor- en rooktechnieken zorgen voor een prachtige en unieke uitstraling. Zo ontstaan verrassende vazen.

 

Heb je belangstelling voor een mooie vaas of wil je zelf een vaas maken? Misschien vind je het leuk om een workshop te doen of boetseerlessen te volgen. Neem contact met mij op door een berichtje te sturen en informeer naar de mogelijkheden. Ik adviseer je graag in je keuze.

Oorvaasje keramiek groen raku glazuur 15,5 cm hoog met oor

 

 
Vaasje keramiek blauwwit raku 16,5 cm hoog
 
Vaasje keramiek groen raku glazuur 16,5 cm hoog
 

 

 
Open bol (vaas) keramiek rozebottel rood raku 17 cm doorsnede

 

 
Vaas keramiek tulp art nouveau engobes 18,5 cm hoog 11 cm doorsnede
 

 

 
platte ronde vaas keramiek naked raku wit 19 cm doorsnede
 

 

 
Vaas keramiek naked raku 19,5 cm hoog, 15 cm breed (verkocht)

 

 
Vaas keramiek effect glazuur 20,5 cm hoog, 21,5 cm doorsnede
 
platte ronde vaas keramiek naked raku wit 25 cm doorsnede

 

 
platte ronde vaas keramiek boomschors blauw 27 cm doorsnede
 

 

 
platte ronde vaas keramiek naked raku wit 30 cm doorsnede
 
platte ronde vazen keramiek naked raku wit
 

 

 

Wil je zelf zoiets maken?
Volg een workshop of neem les!

Graag deel ik mijn passie voor het werken met klei. Vind je het leuk om eens met klei te werken? Kom eens een keertje langs. We geven workshops inclusief gebruik van materiaal, gereedschap en begeleiding. Ik bak je werkstuk in mijn keramiek oven waarna je je werkstuk kunt afwerken met een glazuur. Of wil je kennismaken met oude stooktechnieken? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Je bent van harte welkom in mijn atelier!

Gerdien Noordeloos

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag of ben je ergens naar opzoek?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing 
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

error: Content is protected !!