Keramiek

 

Keramiek is mijn passie

 

Uniek en bijzonder keramiek

Met liefde en passie maak ik uniek en bijzonder keramiek. Klei is een 100% natuurlijk product. Het is plastisch en kan daardoor goed gevormd worden. Er zijn heel veel verschillende soorten klei elk met zijn eigen mogelijkheden. Ik bouw mijn werkstukken met de hand op. Ik ben geen pottenbakker die achter de schijf zit. Ik houd van de rustige opbouw en wil tijd nemen voor de vormgeving. Ieder object is uniek. Ik zeg wel eens tegen mijn klanten dat ik zelf niet eens mijn werk kan namaken. Dit heeft te maken met de vormgeving, die niet altijd perfect is. Ik werk wel strak maar vind juist dat rafelrandje mooi. In de loop van de tijd heb ik geleerd dat perfectie namelijk niet zo interessant is om naar te kijken. Imperfectie is veel interessanter. “Het moet niet teveel ‘Blokker-kwaliteit’ hebben”, zei mijn docente bij Crejat destijds. Dit heb ik goed in mijn oren geknoopt. Ik laat nu steeds vaker vormen intuïtief ontstaan.

Ik houd van spelen met kleuren. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar effectglazuren waarbij het eindresultaat altijd weer een verrassing is. Dit geldt zeker ook voor de oude stooktechnieken. Het overgieten met rakuglazuren of sulfaten of het inbranden van paardenharen geeft elke keer weer een verrassend resultaat. Je kunt klei goed vormen en strak afwerken. Ik begon met dichte bollen en nu experimenteer ik met meer open vormen met rafelrandje. Dit randje accentueer ik met een contrasterend glazuur waarmee de Silver lining collectie is ontstaan. Ik houd erg van een uitdaging. Als ik iets nog nooit heb gedaan begin ik met experimenteren. Vaak ontstaan dan mooie nieuwe vormen of afwerkingen die intuïtief zijn ontstaan. Cadeautjes noem ik dat. Gelukkig ben ik gek op verrassingen en cadeautjes.

 

Met liefde en passie bouw ik mijn werkstukken op. Dat geldt des te meer voor de urnen en grafornamenten die ik eventueel in opdracht maak. Iedere mens is uniek en bijzonder en verdient een uniek en bijzonder object wat recht doet aan de nagedachtenis van deze persoon. Er is al zoveel massaproductie in onze maatschappij. Alles moet sneller, goedkoper en standaard. Ik vind dat zonde. Ik geloof dat als ik iets met liefde en aandacht voor je maak, dat dit object veel waardevoller voor je is. Het is persoonlijker. Ambachtswerk is handwerk en handwerk kost tijd. Als je de tijd neemt om met liefde en aandacht iets te maken geef je ziel aan je werk. Dat zie je altijd terug in het eindresultaat. Dat maakt mijn keramiek uniek en bijzonder.

Heb je belangstelling voor mijn werkt? Zoek je voor jezelf of voor een collega, vriend, vriendin of familielid een origineel cadeau? Denk dan eens aan kunst. Een ambachtelijk gemaakt kunstwerk, wat met liefde en aandacht is gemaakt, is persoonlijk en meer veelzeggend dan iets wat je online kunt bestellen. Ook is het mogelijk om door mij iets op maat te laten maken. Ik denk graag met je mee.

Stuur mij een bericht via het contactformulier of bel mij. Ik adviseer je graag in je keuze en vertel je over de mogelijkheden. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in mijn atelier.

Wil je zelf iets maken van klei?
Vraag naar de mogelijkheden.

Graag deel ik mijn passie voor het werken met klei.
Vind je het leuk om eens met klei te werken? Kom dan op les of volg een workshop bij mij.  
We geven workshops inclusief gebruik van materiaal, gereedschap en begeleiding.
Ik bak je werkstuk in mijn keramiek oven waarna je je werkstuk kunt afwerken met een glazuur. 
Of wil je kennismaken met oude stook technieken? Ook dit is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Je bent van harte welkom in mijn atelier.

Alvast veel plezier,

Gerdien Noordeloos

 

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag, ben je ergens naar op zoek of wil je een workshop volgen?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

error: Content is protected !!