Natuur

 

De natuur als inspiratie

 

Wil je de natuur in je huis halen? Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau? Een abstracte vogel, vis of vlinder kan veel plezier geven. Afgewerkt in mooie kleuren of gedetailleerd gedecoreerd. De natuur geeft inspiratie. Een mooi cadeau.

Vis keramiek groen raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel
 

Vis keramiek raku toverglazuur 8×6 cm met pin op granieten sokkel

 
Vis keramiek wit raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel

 

 
Vis keramiek groenblauw raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel

 

 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek bruingeel raku 8×6 cm evt. op pin en sokkel

 

 

Wist je dat mijn vogels en vissen hol zijn? Ze zijn met verschillende decoratietechnieken afgewerkt. Sommige heb ik met de hand beschilderd met een onderglazuur waarover een transparant glazuur is aangebracht. Bij andere heb ik gekozen voor een effectglazuur of een oude stooktechniek zoals raku. De vogels en vissen kun je op een hardhouten blokje, een mooie steen of op een pin in de tuin plaatsen. Een uniek stukje kunst wat je huis of tuin verfraait.

Grote eieren keramiek craquelé glazuur op stok
Vogelhuisjes keramiek rood en wit raku 14×16,5×7,5 cm
 
Dekseltjes keramiek koper raku voor op een urn
 
Bloemen keramiek raku glazuur voor op een pin
zeeëgel keramiek 19 cm pitfire gestookt

 

 
zeeëgel keramiek 25 cm pitfire gestookt
 

Mijn inspiratie komt van mens en natuur. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierbij gaat het mij niet om een realistische weergave maar voornamelijk om de lijn of vorm. Daarnaast experimenteer ik graag zowel met vormen, soorten klei en afwerking daarvan. Ik gebruik hierbij zowel glazuren en engobes als traditionele technieken zoals pitfire, smoor en raku.

Verder haal ik mijn inspiratie door het bezoeken van exposities en musea en de ontmoeting met mensen. Ook kijk ik met veel plezier naar onze tuin waarin zoveel vogels af en aan vliegen en nieuw groen boven de grond uitpiept. Ik verwonder mij over de kracht van de natuur en kan er echt van genieten, totdat ik weer aan het werk moet, want drogende klei moet ik goed in de gaten houden.

Klei is een 100% natuurlijk product wat ik erg prettig vind. Ik houd van echt! Klei geeft mij inspiratie en de ruimte om mijn creativiteit vorm te geven. Het is een plastisch materiaal wat zich goed laat vormen. Zodra je een snaveltje vormt zie je opeens een vogeltje in de klei. Dat stimuleert mij om te experimenteren. Ik bouw mijn werk met de hand op. Vaak gebruik ik een gipsen mal als basis waar ik verder op door ‘borduur’. Gecombineerd met steeds weer een andere afwerking en mijn persoonlijke dosis liefde en passie die ik erin stop, is elk werkstuk uniek.

Mijn atelier is professioneel ingericht. Ik heb een ruime collectie (onder)glazuren, engobes, rakuglazuren, sulfaten, oxides etc. Daarnaast beschik ik over heel veel gereedschap, stempels en gipsen mallen. Naast elektrische ovens heb ik een raku (gas)oven en kan ik pitfire stoken. Dit gebeurt buiten in de tuin en in de kapschuur. Ik gebruik o.a. paardenharen om in te branden wat een unieke uitstraling aan mijn urnen, schalen en ander werk geeft.
Ik probeer zo natuurvriendelijk mogelijk te werken.

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je belangstelling voor mijn werkt? Zoek je voor jezelf of voor een collega, vriend, vriendin of familielid een origineel cadeau? Denk dan eens aan kunst. Ook is het mogelijk om door mij iets op maat te laten maken. Ik denk graag met je mee.

Stuur mij een bericht via het contactformulier of bel mij. Ik adviseer je graag in je keuze en vertel je over de mogelijkheden. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in mijn atelier.

Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

Contactformulier

error: Content is protected !!