Natuur

 

Inspiratiebron voor kunst

 

Mijn inspiratie komt van mens en natuur. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierbij gaat het mij niet om een realistische weergave maar voornamelijk om de lijn of vorm dat dient als inspiratie. Daarnaast experimenteer ik graag zowel met vormen, soorten klei en afwerking daarvan. Ik gebruik hierbij zowel glazuren en engobes als traditionele technieken zoals pitfire, smoor en raku.

Door deze associaties kom ik tot nieuwe ideeën voor een vorm of decoratie. Soms blijft het bij een silhouet en andere keren zelfs maar een deel ervan, maar kan ook een tijdelijke beweging zijn die ik heb waargenomen. Ik kan ook erg geraakt worden door een mooie lijn of  een natuurlijke kleurcombinatie. Verder haal ik mijn inspiratie door het bezoeken van exposities en musea en de ontmoeting met mensen. Ook kijk ik met veel plezier naar onze tuin waarin zoveel vogels af en aan vliegen en nieuw groen boven de grond uitpiept. Ik verwonder mij over de kracht van de natuur en kan er echt van genieten, totdat ik weer aan het werk moet, want drogende klei moet ik goed in de gaten houden.

Klei is een 100% natuurlijk product wat ik erg prettig vind. Ik houd van echt! Klei geeft mij inspiratie en de ruimte om mijn creativiteit vorm te geven. Het is een plastisch materiaal wat zich goed laat vormen. Zodra je een snaveltje vormt zie je opeens een vogeltje in de klei. Dat stimuleert mij om te experimenteren. Ik bouw mijn werk met de hand op. Vaak gebruik ik een gipsen mal als basis waar ik verder op door ‘borduur’. Gecombineerd met steeds weer een andere afwerking en mijn persoonlijke dosis liefde en passie die ik erin stop, is elk werkstuk uniek.

Mijn atelier is professioneel ingericht. Ik heb een ruime collectie (onder)glazuren, engobes, rakuglazuren, sulfaten, oxides etc. Daarnaast beschik ik over heel veel gereedschap, stempels en gipsen mallen. Naast elektrische ovens heb ik een raku oven en kan ik pitfire stoken. Dit gebeurt buiten in de tuin en in de kapschuur. Ik gebruik paardenharen om in te branden wat een unieke uitstraling aan mijn urnen, schalen en ander werk geeft. 

Heb je belangstelling voor een mooi object? Of wil je zelf blij worden van klei? Neem contact met mij op door een berichtje te sturen. Ik adviseer je graag in je keuze.

Je bent van harte welkom in mijn atelier!

 
zeeëgel keramiek 19 cm pitfire gestookt

 

 
zeeëgel keramiek 25 cm pitfire gestookt
 

De vogels en vissen zijn hol van vorm en bouw ik met de hand op. Ze zijn met verschillende decoratietechnieken afgewerkt. Sommige heb ik met de hand beschilderd met een onderglazuur waarover een transparant glazuur is aangebracht. Bij andere heb ik gekozen voor een effectglazuur of een oude stooktechniek zoals raku. De vogels en vissen kun je op een hardhouten blokje, een mooie steen of op een pin in de tuin plaatsen. Een mooi stukje kunst wat je huis of tuin verfraait.

Vis keramiek groenblauw raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel

 

 
vogel keramiek bruingeel raku 8×6 cm evt. op pin en sokkel

 

 
Vis keramiek wit raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel

 

 
Vis keramiek groen raku 8×6 cm op pin en hardhouten sokkel
 

Vis keramiek raku toverglazuur 8×6 cm met pin op granieten sokkel

 
vogel keramiek raku blauw toverglazuur
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
Vogel keramiek pitfire gestookt 13×14 cm op pin
 
vogel keramiek handdecoratie glazuur 13×14 cm op pin
 
Vogel keramiek pitfire gestookt 17×18 cm op pin
 
Vogel keramiek groen effect glazuur 17×18 cm op pin
 
Grote eieren keramiek craquelé glazuur op stok
Vogelhuisjes keramiek rood en wit raku 14×16,5×7,5 cm
 
Dekseltjes keramiek koper raku voor op een urn
 
Bloemen keramiek raku glazuur voor op een pin
Bloemen keramiek raku glazuur voor op een pin of urn
 

Wil jij ook blij worden van klei?
Volg een workshop of neem les!

 

Graag deel ik mijn passie voor het werken met klei. Vind je het leuk om ook eens met klei te werken? Volg een workshop in mijn atelier. We geven workshops inclusief gebruik van materiaal, gereedschap en begeleiding. Ik bak je werkstuk in mijn keramiek oven waarna je je werkstuk kunt afwerken met een glazuur. Of wil je kennismaken met oude stooktechnieken? Ook dit is mogelijk. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. 

Je bent van harte welkom in mijn atelier.

Gerdien Noordeloos

Stuur een bericht

Bel of mail De Zeelt in Beeld om een afspraak te maken.
Je bent van harte welkom in ons atelier.

Gerdien Noordeloos
Atelier de Zeelt in Beeld

Heb je een vraag of ben je ergens naar opzoek?
Neem gerust contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing 
Met vriendelijke groet, Gerdien Noordeloos

Telefoon

06 – 57 75 51 25 
(0226)  39 35 59

Adres

De Zeelt 9
1747 ET Tuitjenhorn

error: Content is protected !!